Przystawki
DUO TATARE
PLN 52
Tatar wołowy ( 1, 3, 6, 7, 9, 10 ) - Smażone leśne grzyby, jesienna trufla, krakers razowy oraz majonez drożdżowy Tatar wołowy ( 1, 3, 5, 6, 7, 9, 10 ) - Redukcja sezamowa, prażony czosnek, gruszka nashi oraz majonez chili
Carpaccio z ośmiornicy (2,3,4,9,10,11)
PLN 48
Konfitowane w pikantnej oliwie patatas bravas, aioli z pieczonego czosnku oraz marynowany koper włoski
Ceviche z tuńczyka (1,4,6,7,11)
PLN 54
Smażone nori, emulsja ponzu z sezamem, opiekane owoce oraz awokado
Wegetariański ser z ziemniaków (1,3,5,6,7,9,10,11)
PLN 32
Smażony boczniak, marynowana kalarepa, emulsja z liścia laurowego oraz sos karob
Zupy
Consommé z pieczonej cebuli (1,6,7,9,10)
PLN 26
Esencja z czarnego czosnku, kluski ziemniaczane z parmezanu oraz purée z cebuli
Korzenna zupa rybna (1,2,4,6,7,9,10)
PLN 36
Bulion z pieczonych pomidorów S.Marzano, jesienne warzywa oraz emulsja z kolendry
Krem z topinamburu (1,6,7,9,10)
PLN 34
Duxelle z grzybów oraz orzechów, piklowana dynia oraz oliwa kawowa
PASTY
Bucatini alla carbonara di mare (1,2,4,6,7,9)
PLN 52
Otoro z miecznika, espuma z parmezanu oraz pancetta
Triangoli z borowikami (1,3,6,7,9,10)
PLN 58
Wołowina Bourguignon, jesienna trufla oraz maślany kalafior
Dania główne
Kaczka kukurydziana (1,6,7,9,10)
PLN 88
Kokosowy burak, cappellacci z kurkami, purée z jabłka, konfitura kawowo-różana oraz sos poivrade
Okoń morski Kasu (4,6,7,9,10,11)
PLN 98
Topinambur z miso, piklowany ogórek oraz pieczony batat z tahini
Wellington z wędzonego buraka (1,3,6,8,9,10,11)
PLN 48
Duxelle z leśnych grzybów, kartacz z wędzonką oraz wegański demi-glace
Wędzone żebro wołowe (1,6,7,8,9,10)
PLN 92
Maślane purée z truflą, assiette z cebuli oraz demi-glace grzybowy
Biodrówka cielęca (1,3,6,7,8,9,10)
PLN 108
Pommes paillasson, marynowana kapusta, smażone rydze oraz flan z topinamburu
Pieczona dorada (1,4,6,7,9,10)
PLN 110
Girasoli z pieczonymi karczochami, risotto z selera, jesienne warzywa oraz jus skorupiakowy
Sałatki
Kompresowany pstrąg łososiowy (1,4,6,9,10,11)
PLN 56
Gravlax z marchewki, tzaziki z ogórka kiszonego, assiette ze skorzonery oraz pieczony bakłażan
Pieczony rostbef wołowy (1,6,7,9,10)
PLN 58
Smażone boczniaki ostrygowe, chrupiące sałaty oraz dressing balsamiczny
Desery
Dyniowy custard (1,3,5,7,8)
PLN 32
Ganache z białej czekolady, piklowana dynia oraz rokitnik
Nugat z białej czekolady (1,3,5,7,8)
PLN 28
Mus z suszonych owoców, czekolada malinowa oraz włoska beza
Wypieki dnia
zapytaj obsługę
Dania specjalne
POLĘDWICA WOŁOWA / SIRLOIN (1,3,6,7,8,9,10)
PLN 148 / 180 g.
DO POLĘDWICY WYBIERZ 3 DODATKI: - smażony szpinak - purée truflowe - pieczona kapusta z miso - smażone grzyby
Turbot sprzedawany na wage (4,7)
PLN 42 / 100 G
smażone warzywa, sos winno-maślany
ZAPIEKANE OSTRYGI/ BAKED OYSTERS (1,2,3,7,9,10)
PLN 32 / szt
Sos holenderski, crunch ziemniaczany oraz pikowane warzywa
HOMAR (2, 7)
PLN 88 / 100 g
Maślane risotto, pieczony pomidor oraz sezonowe warzywa
Ceny zawierają podatek VAT.
PIZZA
APPETIZER
CROSTINI DI FOCACCIA
PLN 32
Konfitura oraz dodatki sezonowe - zapytaj obsługę
SICILIANA ARANCINI
PLN 44
Mini arancini, konfitura figowa, pasta truflowa oraz majonez ziołowy
ANTIPASTI
PLN 68
Selekcja włoskich wędliny, zielone oliwki, friarielli, mostarda oraz pecorino smakowe
PIZZA CLASSICI DELLA CUCINA
Margherita
PLN 39
Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte oraz pesto bazyliowe
PROSCIUTTO E RUCOLA
PLN 54
Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte, Prosciutto di parma, pomidory cherry, rukola, ser scamorza dolce
CAPRICCIOSA
PLN 52
Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte, marynowane karczochy, oliwki kalamata, kapary oraz Prosciutto Cotto
DIAVOLA DI SICILIANA
PLN 49
Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte, salami Spianata Piccante, marynowana papryka, jalapeño oraz rukola
BIANCA DI PANCETTA E PERA
PLN 42
Ser Tallegio, pancetta, marynowana dynia, korzenna gruszka, boczniaki oraz musztardowiec
PIZZA PREMIUM
MORTADELA E BURRATA
PLN 59
Pomidory San Marzano, mozzarella burrata, pesto bazyliowe, prażone pistacje oraz mortadella
FRUTTI DI MARE
PLN 108
Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte, smażona krewetka, pieczony stek z kalmara oraz marynowane mule
QUATTRO FUNGHI
PLN 62
Borowik, boczniak, portobello, ser Tallegio, konfitowana szalotka oraz prażone orzechy włoskie
Ceny zawierają podatek VAT.
LUNCH
LUNCH ZAWSZE w NIEZMIENNEJ CENIE 44,90 zł! / LUNCH ALWAYS for 44,90 PLN!
Zjedz na miejscu lub z odbiorem własnym w godzinach 12:00 - 16:00 od poniedziałku do piątku
ZUPA + DANIE GŁÓWNE lub DANIE GŁÓWNE + DESER
PRZYSTAWKI
Wegetariańska sałata cezar, marynowane awokado, pieczony bakłażan oraz cytrynowy aïoli (1,3,6,7,9,10)
PLN 38
Vegetarian caesar salad, marinated avocado, roasted eggplant and lemon aïoli
Opiekany morszczuk, drożdżowa chałka z makiem, warzywa duszone w pomidorach oraz marynowany koper włoski (1,4,6,7,9,10)
PLN 38
Roasted hake, challah with poppy seeds, vegetables stewed in tomatoes and pickled fennel
ZUPY
Zupa grzybowa, warzywa oraz pieczone ciasto francuskie z ziołami (1,3,5,6,7,8,9,10)
PLN 20
Mushroom soup, vegetables and baked puff pastry with herbs
Krem dyniowy, chips z wędzonego tofu oraz marynowany granat (1,6,7,8,9,10)
PLN 20
Pumpkin cream soup, smoked tofu chips and marinated pomegranate
Zupa dnia – prosimy zapytać obsługę
PLN 20
Soup of the day – please ask the weiter
DANIA GŁÓWNE
Dorsz confitowany w oliwie kawowej, dyniowe curry, maślany crunch oraz smażone kopytka na maślance (1,4,6,7,9,10)
PLN 44
Confit cod in coffee oil, pumpkin curry, butter crunch and dumplings fried in buttermilk
Wieprzowina duszona w trójniaku, pieczona brukselka, migdały prażone w miodzie oraz redukcja miso z sezamem (1,6,7,8,9,101,6,7,8,9,10)
PLN 48
Pork confit in mead, oven-fried brussels sprouts, miso with honey roasted almonds and sesame seeds
Pappardelle z selera, pieczony por, orzechy włoskie oraz pieczona gruszka (1,6,9,10)
PLN 32
Celeriac pappardelle, roasted leek, walnuts and oven-fried pear
Ravioli dyniowe, pikantna nduja, emulsja szałwiowa oraz marynowane winogrono (1,3,6,7,8,9,10)
PLN 38
Pumpkin ravioli, spicy nduja, sage emulsion and marinated grapes
DESERY
Tarta brûlée, cukier jałowcowy, konfitura śliwkowa oraz mus jogurtowy (1,3,7,8)
PLN 20
Tart brûlée, juniper sugar, plum jam and yogurt mousse
Wiśniowy krem czekoladowy, crunch oraz chrupiąca beza (1,7,8)
PLN 20
Cherry chocolate cream, crunch and crispy meringue
Ceny zawierają podatek VAT.
ALERGENY
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Ceny zawierają podatek VAT.