cucina logo

Rezerwacje i zamówienia na wynos:

+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl

a

Menu à la carte

  /    /  Menu à la carte

Przystawki

DUO TATARE
PLN 52

Tatar wołowy ( 1, 3, 6, 7, 9, 10 ) - Smażone leśne grzyby, jesienna trufla, krakers razowy oraz majonez drożdżowy Tatar wołowy ( 1, 3, 5, 6, 7, 9, 10 ) - Redukcja sezamowa, prażony czosnek, gruszka nashi oraz majonez chili

Carpaccio z ośmiornicy (2,3,4,9,10,11)
PLN 48

Konfitowane w pikantnej oliwie patatas bravas, aioli z pieczonego czosnku oraz marynowany koper włoski

Ceviche z tuńczyka (1,4,6,7,11)
PLN 54

Smażone nori, emulsja ponzu z sezamem, opiekane owoce oraz awokado

Wegetariański ser z ziemniaków (1,3,5,6,7,9,10,11)
PLN 28

Smażony boczniak, marynowana kalarepa, emulsja z liścia laurowego oraz sos karob

Zupy

Consommé z pieczonej cebuli (1,6,7,9,10)
PLN 22

Esencja z czarnego czosnku, kluski ziemniaczane z parmezanu oraz purée z cebuli

Korzenna zupa rybna (1,2,4,6,7,9,10)
PLN 36

Bulion z pieczonych pomidorów S.Marzano, jesienne warzywa oraz emulsja z kolendry

Krem z topinamburu (1,6,7,9,10)
PLN 29

Duxelle z grzybów oraz orzechów, piklowana dynia oraz oliwa kawowa

PASTY

Bucatini alla carbonara di mare (1,2,4,6,7,9)
PLN 52

Otoro z miecznika, espuma z parmezanu oraz pancetta

Triangoli z borowikami (1,3,6,7,9,10)
PLN 58

Wołowina Bourguignon, jesienna trufla oraz maślany kalafior

Dania główne

Kaczka kukurydziana (1,6,7,9,10)
PLN 88

Kokosowy burak, cappellacci z kurkami, purée z jabłka, konfitura kawowo-różana oraz sos poivrade

Okoń morski Kasu (4,6,7,9,10,11)
PLN 98

Topinambur z miso, piklowany ogórek oraz pieczony batat z tahini

Wellington z wędzonego buraka (1,3,6,8,9,10,11)
PLN 48

Duxelle z leśnych grzybów, kartacz z wędzonką oraz wegański demi-glace

Wędzone żebro wołowe (1,6,7,8,9,10)
PLN 82

Maślane purée z truflą, assiette z cebuli oraz demi-glace grzybowy

Biodrówka cielęca (1,3,6,7,8,9,10)
PLN 108

Pommes paillasson, marynowana kapusta, smażone rydze oraz flan z topinamburu

Pieczona dorada (1,4,6,7,9,10)
PLN 110

Girasoli z pieczonymi karczochami, risotto z selera, jesienne warzywa oraz jus skorupiakowy

Sałatki

Kompresowany pstrąg łososiowy (1,4,6,9,10,11)
PLN 54

Gravlax z marchewki, tzaziki z ogórka kiszonego, assiette ze skorzonery oraz pieczony bakłażan

Pieczony rostbef wołowy (1,6,7,9,10)
PLN 54

Smażone boczniaki ostrygowe, chrupiące sałaty oraz dressing balsamiczny

Desery

Dyniowy custard (1,3,5,7,8)
PLN 32

Ganache z białej czekolady, piklowana dynia oraz rokitnik

Nugat z białej czekolady (1,3,5,7,8)
PLN 28

Mus z suszonych owoców, czekolada malinowa oraz włoska beza

Wypieki dnia

zapytaj obsługę

Dania specjalne

Makaron przyrządzany w parmezanie
PLN 34

Zapytaj obsługę o dodatki oraz alergeny

Turbot sprzedawany na wage (4,7)
PLN 42 / 100 G

smażone warzywa, sos winno-maślany

Ceny zawierają podatek VAT.

PIZZA

APPETIZER

CROSTINI DI FOCACCIA
PLN 32

Konfitura oraz dodatki sezonowe - zapytaj obsługę

SICILIANA ARANCINI
PLN 44

Mini arancini, konfitura figowa, pasta truflowa oraz majonez ziołowy

ANTIPASTI
PLN 68

Selekcja włoskich wędliny, zielone oliwki, friarielli, mostarda oraz pecorino smakowe

PIZZA CLASSICI DELLA CUCINA

Margherita
PLN 39

Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte oraz pesto bazyliowe

PROSCIUTTO E RUCOLA
PLN 54

Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte, Prosciutto di parma, pomidory cherry, rukola, ser scamorza dolce

CAPRICCIOSA
PLN 52

Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte, marynowane karczochy, oliwki kalamata, kapary oraz Prosciutto Cotto

DIAVOLA DI SICILIANA
PLN 49

Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte, salami Spianata Piccante, marynowana papryka, jalapeño oraz rukola

BIANCA DI PANCETTA E PERA
PLN 42

Ser Tallegio, pancetta, marynowana dynia, korzenna gruszka, boczniaki oraz musztardowiec

PIZZA PREMIUM

MORTADELA E BURRATA
PLN 59

Pomidory San Marzano, mozzarella burrata, pesto bazyliowe, prażone pistacje oraz mortadella

FRUTTI DI MARE
PLN 108

Pomidory San Marzano, mozzarella fior di latte, smażona krewetka, pieczony stek z kalmara oraz marynowane mule

QUATTRO FUNGHI
PLN 62

Borowik, boczniak, portobello, ser Tallegio, konfitowana szalotka oraz prażone orzechy włoskie

Ceny zawierają podatek VAT.

LUNCH

LUNCH ZAWSZE w NIEZMIENNEJ CENIE 44,90 zł! / LUNCH ALWAYS for 44,90 PLN!
Zjedz na miejscu lub z odbiorem własnym w godzinach 12:00 - 16:00 od poniedziałku do piątku
ZUPA + DANIE GŁÓWNE lub DANIE GŁÓWNE + DESER

PRZYSTAWKI

Wegetariańska sałata cezar, marynowane awokado, pieczony bakłażan oraz cytrynowy aïoli (1,3,6,7,9,10)
PLN 38

Vegetarian caesar salad, marinated avocado, roasted eggplant and lemon aïoli

Opiekany morszczuk, drożdżowa chałka z makiem, warzywa duszone w pomidorach oraz marynowany koper włoski (1,4,6,7,9,10)
PLN 38

Roasted hake, challah with poppy seeds, vegetables stewed in tomatoes and pickled fennel

ZUPY

Zupa grzybowa, warzywa oraz pieczone ciasto francuskie z ziołami (1,3,5,6,7,8,9,10)
PLN 20

Mushroom soup, vegetables and baked puff pastry with herbs

Krem dyniowy, chips z wędzonego tofu oraz marynowany granat (1,6,7,8,9,10)
PLN 20

Pumpkin cream soup, smoked tofu chips and marinated pomegranate

Zupa dnia – prosimy zapytać obsługę
PLN 20

Soup of the day – please ask the weiter

DANIA GŁÓWNE

Dorsz confitowany w oliwie kawowej, dyniowe curry, maślany crunch oraz smażone kopytka na maślance (1,4,6,7,9,10)
PLN 44

Confit cod in coffee oil, pumpkin curry, butter crunch and dumplings fried in buttermilk

Wieprzowina duszona w trójniaku, pieczona brukselka, migdały prażone w miodzie oraz redukcja miso z sezamem (1,6,7,8,9,101,6,7,8,9,10)
PLN 48

Pork confit in mead, oven-fried brussels sprouts, miso with honey roasted almonds and sesame seeds

Pappardelle z selera, pieczony por, orzechy włoskie oraz pieczona gruszka (1,6,9,10)
PLN 32

Celeriac pappardelle, roasted leek, walnuts and oven-fried pear

Ravioli dyniowe, pikantna nduja, emulsja szałwiowa oraz marynowane winogrono (1,3,6,7,8,9,10)
PLN 38

Pumpkin ravioli, spicy nduja, sage emulsion and marinated grapes

DESERY

Tarta brûlée, cukier jałowcowy, konfitura śliwkowa oraz mus jogurtowy (1,3,7,8)
PLN 20

Tart brûlée, juniper sugar, plum jam and yogurt mousse

Wiśniowy krem czekoladowy, crunch oraz chrupiąca beza (1,7,8)
PLN 20

Cherry chocolate cream, crunch and crispy meringue

Ceny zawierają podatek VAT.

ALERGENY

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Ceny zawierają podatek VAT.

    Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco!