
BogumiŁ Przybylak
Executive Chef
Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w gdyńskim Zespole Szkół Hotelarsko–Gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły wyjechał do Wielkiej Brytanii gdzie pracował w restauracjach o fine diningowym profilu. Dopiero pobyt w Irlandii ukształtował go zawodowo, to tam nauczył się tego co jest ważne w gotowaniu. Pod okiem szefa kuchni Paula Flynna w restauracji The Tannery tworzył dania, w których smak, sezonowość i tożsamość regionalna były kluczem do perfekcji.
Po powrocie do Polski objął stanowisko zastępcy szefa kuchni w poznańskim Hotelu Sheraton, co otworzyło mu drzwi do kolejnych sukcesów. Po dwóch latach otrzymał propozycję by swoim doświadczeniem wesprzeć pracę szefa kuchni w hotelu Arłamów. Kolejnym sukcesem okazało się podjęcie pracy na stanowisku szefa kuchni w restauracji The Time gdzie w raz z zespołem otrzymał w 2023 roku rekomendację Michelin.
Jak sam mówi dopiero wszystko przed nim, a każdy dzień to nowe wyzwanie.
ANNA ZIÓŁKOWSKA
KIerownik Restauracji
Z poznańską gastronomią i hotelarstwem jest związana od 18 roku życia. Anna ma przyjemność zarządzać całym zespołem cucinowych osobowości, które na codzień budują doświadczenie naszych Gości. W restauracji najważniejsza jest dla niej Gościnność. Pasją Anny jest wino, ukończyła WSET 2 z wyróżnieniem oraz ASI Diplomę lvl 1. Jak mówi Anna: „Wierzę mocno w ideę less waste, stąd cieszy mnie coraz większa popularność win niskointerwencyjnych oraz to, że nasza branża powoli zmierza w tym kierunku”.


IGOR GULCZYŃSKI
Zastępca Kierownika Restauracji
Pasją Igora są podróże, odkrywanie nowych kultur oraz, co najważniejsze, miejscowej kuchni. To właśnie ten ostatni aspekt pozwolił odkryć jego zamiłowanie do gastronomii oraz utorować ścieżkę rozwoju. Igor uwielbia poznawać nowe smaki oraz zwyczaje, a następnie przenosić je do swojej kuchni lub miejsca pracy. Ukończył studia ze specjalizacją Foodways, które nastawione były na poznawanie nowych trendów w świecie gastronomii. Swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach w Poznaniu oraz Gdańsku. W wolnych chwilach poza pracą oddaje się swojej drugiej pasji, którą jest piłka nożna.
MAGDALENA BORSUK
Kierownik Śniadań
Magdalena, prywatnie i zawodowo, jest miłośniczką śniadań, dlatego kierowanie sekcją śniadaniową w Restauracji CUCINA to nie tylko jej codzienna praca, ale przede wszystkim ogromna pasja. Od lipca 2023 z największą starannością dba o każdy szczegół bufetu śniadaniowego oraz o atmosferę, która panuje w naszej restauracji w godzinach porannych. Nieustannie zdobywa nowe doświadczenie i wiedzę odnośnie najnowszych trendów kulinarnych. Najważniejszy jest dla niej zgrany zespół, który z uśmiechem wprowadza każdego Gościa w udany dzień.


KAMIL TUSZEWSKI
Sommelier
Prywatnie i zawodowo pasjonat wina, jedzenia, kultury kulinarnej i dobrego smaku. Z Gościnnością związany od ponad 15 lat. Po latach zdobywania doświadczeń i zgłębiania pasji za granicą, wrócił do rodzinnego Poznania, aby tutaj dalej rozwijać się w pracy z winem i ludźmi, którzy wino kochają tak jak on. W czasie wolnym oddaje się swojej pasji „po drugiej stronie lustra”, odwiedzając lokalne restauracje i wine bary, ale również gotując w domu. Miłośnik podróży i literatury amerykańskiej XX w. Z kieliszkiem wina mu do twarzy.
