cucina logo

Rezerwacje i zamówienia na wynos:

+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl

Zespół

Artur Szwacki

Szef kuchni

Artur Szwacki jest cuciNOWYM Szefem Kuchni, który kontynuuje dzieło kulinarne Ernesta Jagodzińskiego oraz Dominika Narlocha, patrząc w przyszłość sercem pełnym zarówno regionalnych jak i europejskich inspiracji. Jego historia wejścia w kulinarny świat rozpoczęła się od pasji poznawania smaków, które od zawsze towarzyszyły mu w rodzinnym domu.

Szlif umiejętności i technik gastronomicznych poznawał przez lata w restauracjach w Polsce i zagranicą, a mało kto wie, że z Arturem znamy się od ponad 9 lat! W 2012 roku pracował on bowiem w naszej restauracji gdzie piastował stanowisko Sous Chefa, czyli zastępcy Szefa Kuchni! Kolejnym przystankiem stała się Warszawa, gdzie objął stanowisko Head Chef w restauracji Ed Red, gdzie pod jego skrzydłami restauracja otrzymała oficjalną rekomendację organizacji Slow Food Polska oraz wyróżnienie dwóch czapek w prestiżowym przewodniku Gault & Millau. Poznań okazał się bliski sercu Artura. Powrócił do naszego miasta, aby w grudniu 2017 roku rozpocząć pracę na stanowisku Executive Chef w hotelu Andersia oraz restauracji Flavoria. Restauracja dwukrotnie otrzymała nagrodą Grand Award Trzech Widelców w 100 Best Restaurant. W 2019 roku objął stanowisko Szefa Kuchni restauracji UŁAN BROWAR, gdzie jak się okazało, do powrotu do CUCINY zostało już tylko kilka małych kroków…

Artur jest pasjonatem polskich smaków. Od zawsze stara się wspierać regionalnych dostawców, tworząc kuchnię europejską z wykorzystaniem regionalnych produktów. Tworząc menu kieruje się tym co w danym momencie natura może nam dać od siebie najlepszego. Często mówi, że wszystkie restauracje na świecie dostają nagrody i wyróżnienia za pracę na własnych produktach, dlatego warto doceniać to co rodzime i nasze. W daniach, które serwuje w Restauracji CUCINA przemyca szczyptę comfort food’u, który ma wzbudzać sentymentalne konotacje. Taką właśnie filozofią kieruje się w tworząc CUCINOWE pyszności.

Marek Wróblewski

Kierownik Restauracji

Marek związany jest z gastronomią od ponad 10 lat. Swoje pierwsze kroki stawiał w Warszawie, lecz od czterech lat poszerza swoje horyzonty w Poznaniu. To jego uśmiech wita was jako pierwszych oraz żegna jako ostatnich. Sprawia, że Cucinowe doświadczenie staje się uzależniającym przeżyciem. Prywatnie pasjonat gotowania, miksologii oraz sportu.

 Jakub Szczap

Zastępca Kierownika Restauracji

Dorota Ratuś

Junior Sommelier

Pracowita, pogodna i koleżeńska – taka jest Dorota. Zaczęła swoją przygodę z gastronomią 15 lat temu. Poprzez pracę na sali jako kelnerka poznała świat win i zakochała się w nim. Dziś pracuje z nami na sali oraz jako Junior Sommelier. Ukończyła z wyróżnieniem kursy WSET i nadal poszerza swoją wiedzę. Chętnie opowie o każdym daniu z naszego menu ze szczegółami, a do tego dobierze idealne wino. Pytajcie o naszą Panią Sommelier bez skrępowania, bo kto pyta nie błądzi!

Dorota Ratuś

KAMIL TUSZEWSKI

Sommelier

Prywatnie i zawodowo pasjonat wina, jedzenia, kultury kulinarnej i dobrego smaku. Z Gościnnością związany od ponad 15 lat. Po latach zdobywania doświadczeń i zgłębiania pasji za granicą, wrócił do rodzinnego Poznania, aby tutaj dalej rozwijać się w pracy z winem i ludźmi, którzy wino kochają tak jak on. W czasie wolnym oddaje się swojej pasji „po drugiej stronie lustra”, odwiedzając lokalne restauracje i wine bary, ale również gotując w domu. Miłośnik podróży i literatury amerykańskiej XX w. Z kieliszkiem wina mu do twarzy.

    Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco!