cucina logo

Rezerwacje i zamówienia na wynos:

+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl

Zespół

Artur Szwacki

Szef kuchni

Artur Szwacki jest cuciNOWYM Szefem Kuchni, który kontynuuje dzieło kulinarne Ernesta Jagodzińskiego oraz Dominika Narlocha, patrząc w przyszłość sercem pełnym zarówno regionalnych jak i europejskich inspiracji. Jego historia wejścia w kulinarny świat rozpoczęła się od pasji poznawania smaków, które od zawsze towarzyszyły mu w rodzinnym domu.

Szlif umiejętności i technik gastronomicznych poznawał przez lata w restauracjach w Polsce i zagranicą, a mało kto wie, że z Arturem znamy się od ponad 9 lat! W 2012 roku pracował on bowiem w naszej restauracji gdzie piastował stanowisko Sous Chefa, czyli zastępcy Szefa Kuchni! Kolejnym przystankiem stała się Warszawa, gdzie objął stanowisko Head Chef w restauracji Ed Red, gdzie pod jego skrzydłami restauracja otrzymała oficjalną rekomendację organizacji Slow Food Polska oraz wyróżnienie dwóch czapek w prestiżowym przewodniku Gault & Millau. Poznań okazał się bliski sercu Artura. Powrócił do naszego miasta, aby w grudniu 2017 roku rozpocząć pracę na stanowisku Executive Chef w hotelu Andersia oraz restauracji Flavoria. Restauracja dwukrotnie otrzymała nagrodą Grand Award Trzech Widelców w 100 Best Restaurant. W 2019 roku objął stanowisko Szefa Kuchni restauracji UŁAN BROWAR, gdzie jak się okazało, do powrotu do CUCINY zostało już tylko kilka małych kroków…

Artur jest pasjonatem polskich smaków. Od zawsze stara się wspierać regionalnych dostawców, tworząc kuchnię europejską z wykorzystaniem regionalnych produktów. Tworząc menu kieruje się tym co w danym momencie natura może nam dać od siebie najlepszego. Często mówi, że wszystkie restauracje na świecie dostają nagrody i wyróżnienia za pracę na własnych produktach, dlatego warto doceniać to co rodzime i nasze. W daniach, które serwuje w Restauracji CUCINA przemyca szczyptę comfort food’u, który ma wzbudzać sentymentalne konotacje. Taką właśnie filozofią kieruje się w tworząc CUCINOWE pyszności.

Przemysław Lis

Przemysław Lis

Restaurant Manager

Rozpocząłem swoją przygodę z gastronomią już w 2007 roku podczas praktyk studenckich. Z sukcesem odbyłem praktyki w restauracji Rosso Nero w Hotelu System Premium, po których zaproponowano mi współpracę.
W hotelu System awansowałem na stanowisko kierownicze nabywając kolejne kompetencje i umiejętności.
Od pierwszych dni praca w gastronomii stała się moją pasją i pozostaje nią do dnia dzisiejszego. W branży gastronomicznej najbardziej cenię połączenie pracy z ludźmi i sztuki kulinarnej.
Najdłuższą przygodę i szereg cennych doświadczeń zdobyłem pracując na stanowisku Food & Beverage Manager w restauracji Hotelu Moderno – Steak&Grill Restaurant. Zarządzałem zespołem ludzi od rekrutacji poprzez motywowanie i budowanie zaangażowania pracowników oraz prowadzenie szkoleń. Byłem odpowiedzialny za tworzenie  i realizowanie strategii rozwoju, podnoszenie poziomu  jakości obsługi klienta a także dbałem o zaopatrzenie restauracji oraz budowałem relacje z dostawcami i podwykonawcami.
Bardzo ważnymi wydarzeniami podczas tej współpracy były dla mnie Konkursy kulinarne Poznańskiej Spiżarni Biesiadników, podczas których pełniłem rolę współorganizatora i gospodarza.
W sierpniu 2021 z przyjemnością dołączyłem do zespołu restauracji Cucina88 gdzie objąłem stanowisko Zastępcy Managera Restauracji. Jest to pełne wyzwań miejsce pracy, gdzie mogę podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem i wspierać wysokiej jakości serwis.
Cucina zachęciła mnie filozofią i konceptem. Jest to restauracja, w której tradycja spotyka się z nowoczesnością. Atmosfera i klimat restauracji, pizza prosto z pieca, winiarnia oraz pracownia cukiernicza zasługują na uznanie.

Damian Kubiak 

Supervisor

Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w Dublinie w 2005 roku. Tam też poznał pracę restauracji od podszewki.
Barista, kelner, starszy kelner, kierownik sali. Z takim bagażem doświadczeń w 2016 roku zawitał do City Park Poznań.
Teraz codziennie od rana entuzjazmem i uśmiechem zaraża wszystkich naszych Gości, pod jego okiem zjecie najlepsze śniadanie w Wielkopolsce. Konferencje, bankiety nie są mu obce – zorganizuje je od A do Z. Zawsze uśmiechnięty i koleżeński, pozostaje do dyspozycji zarówno Gości jak i współpracowników.
Damian Kubiak
Dorota Ratuś

Dorota Ratuś

Junior Sommelier

Pracowita, pogodna i koleżeńska – taka jest Dorota. Zaczęła swoją przygodę z gastronomią 15 lat temu. Poprzez pracę na sali jako kelnerka poznała świat win i zakochała się w nim. Dziś pracuje z nami na sali oraz jako Junior Sommelier. Ukończyła z wyróżnieniem kursy WSET i nadal poszerza swoją wiedzę. Chętnie opowie o każdym daniu z naszego menu ze szczegółami, a do tego dobierze idealne wino. Pytajcie o naszą Panią Sommelier bez skrępowania, bo kto pyta nie błądzi!

    Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco!