cucina logo

Rezerwacje i zamówienia na wynos:

+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl

Zespół

Artur Szwacki

Szef kuchni

Artur Szwacki jest cuciNOWYM Szefem Kuchni, który kontynuuje dzieło kulinarne Ernesta Jagodzińskiego oraz Dominika Narlocha, patrząc w przyszłość sercem pełnym zarówno regionalnych jak i europejskich inspiracji. Jego historia wejścia w kulinarny świat rozpoczęła się od pasji poznawania smaków, które od zawsze towarzyszyły mu w rodzinnym domu.

Szlif umiejętności i technik gastronomicznych poznawał przez lata w restauracjach w Polsce i zagranicą, a mało kto wie, że z Arturem znamy się od ponad 9 lat! W 2012 roku pracował on bowiem w naszej restauracji gdzie piastował stanowisko Sous Chefa, czyli zastępcy Szefa Kuchni! Kolejnym przystankiem stała się Warszawa, gdzie objął stanowisko Head Chef w restauracji Ed Red, gdzie pod jego skrzydłami restauracja otrzymała oficjalną rekomendację organizacji Slow Food Polska oraz wyróżnienie dwóch czapek w prestiżowym przewodniku Gault & Millau. Poznań okazał się bliski sercu Artura. Powrócił do naszego miasta, aby w grudniu 2017 roku rozpocząć pracę na stanowisku Executive Chef w hotelu Andersia oraz restauracji Flavoria. Restauracja dwukrotnie otrzymała nagrodą Grand Award Trzech Widelców w 100 Best Restaurant. W 2019 roku objął stanowisko Szefa Kuchni restauracji UŁAN BROWAR, gdzie jak się okazało, do powrotu do CUCINY zostało już tylko kilka małych kroków…

Artur jest pasjonatem polskich smaków. Od zawsze stara się wspierać regionalnych dostawców, tworząc kuchnię europejską z wykorzystaniem regionalnych produktów. Tworząc menu kieruje się tym co w danym momencie natura może nam dać od siebie najlepszego. Często mówi, że wszystkie restauracje na świecie dostają nagrody i wyróżnienia za pracę na własnych produktach, dlatego warto doceniać to co rodzime i nasze. W daniach, które serwuje w Restauracji CUCINA przemyca szczyptę comfort food’u, który ma wzbudzać sentymentalne konotacje. Taką właśnie filozofią kieruje się w tworząc CUCINOWE pyszności.

SZYMON POSTURZYŃSKI

Kierownik Restauracji

Szymon Posturzyński swoją pasję odnalazł już w 2018 roku, gdy znalazł się wśród 15 najlepszych barmanów w konkursie Wordclass. Wiele lat pracował jako barman w takich miastach jak Kraków i Warszawa. Przez ponad 7 lat rozwijał swoją karierę w najlepszych coctailbarach w Polsce.

Jednym z wielu osiągnięć i inspiracji Szymona była współpraca z mistrzem świata wśród barmanów – Markiem Posłusznym. Dodatkowo pełnił funkcję menadżera barów oraz restauracji nad polskim wybrzeżem.

W City Parku Szymon jest kierownikiem Restauracji CUCINA, gdzie stara się udoskonalać każdy szczegół i dba o dobrą atmosferę. Prywatnie i zawodowo miłośnik rumu i tequili. Do jego hobby należą między innymi muzyka elektroniczna oraz piłka nożna. Jego celem jest budowanie i prowadzenie zespołu pełnego pasji do serwisu, kulinariów i barowych klasyków.

Szymon zdradza, że ma w planach prężnie rrozwijać się w swoim fachu, a w przyszłości otworzyć swoją restaurację oraz bar.

KAMIL TUSZEWSKI

Sommelier

Prywatnie i zawodowo pasjonat wina, jedzenia, kultury kulinarnej i dobrego smaku. Z Gościnnością związany od ponad 15 lat. Po latach zdobywania doświadczeń i zgłębiania pasji za granicą, wrócił do rodzinnego Poznania, aby tutaj dalej rozwijać się w pracy z winem i ludźmi, którzy wino kochają tak jak on. W czasie wolnym oddaje się swojej pasji „po drugiej stronie lustra”, odwiedzając lokalne restauracje i wine bary, ale również gotując w domu. Miłośnik podróży i literatury amerykańskiej XX w. Z kieliszkiem wina mu do twarzy.

    Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco!