
BogumiŁ Przybylak
Executive Chef
Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w gdyńskim Zespole Szkół Hotelarsko–Gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły wyjechał do Wielkiej Brytanii gdzie pracował w restauracjach o fine diningowym profilu. Dopiero pobyt w Irlandii ukształtował go zawodowo, to tam nauczył się tego co jest ważne w gotowaniu. Pod okiem szefa kuchni Paula Flynna w restauracji The Tannery tworzył dania, w których smak, sezonowość i tożsamość regionalna były kluczem do perfekcji.
Po powrocie do Polski objął stanowisko zastępcy szefa kuchni w poznańskim Hotelu Sheraton, co otworzyło mu drzwi do kolejnych sukcesów. Po dwóch latach otrzymał propozycję by swoim doświadczeniem wesprzeć pracę szefa kuchni w hotelu Arłamów. Kolejnym sukcesem okazało się podjęcie pracy na stanowisku szefa kuchni w restauracji The Time gdzie w raz z zespołem otrzymał w 2023 roku rekomendację Michelin.
Jak sam mówi dopiero wszystko przed nim, a każdy dzień to nowe wyzwanie.
Mikołaj Szymański
Sous Chef
Zastępca szefa kuchni, znany i ceniony przez Gości, niezastąpiony zarówno na sali, jak i w kuchni. Mikołaj jest doświadczonym kucharzem, technikiem technologii żywienia oraz dietetykiem na poziomie podstawowym. W swojej pracy zawodowej kieruje się nieustanną pasją do odkrywania nowych połączeń smaków — zarówno w daniach, jak i w zestawieniach kulinarnych z alkoholem. Inspirują go zmienność pór roku, sezonowość produktów oraz nieszablonowe kompozycje, które zaskakują i pozostają na długo w pamięci. W gotowaniu stawia na harmonię smaków, subtelne przenikanie się aromatów i uchwycenie chwili, którą Goście mogą zapamiętać na długo.
Po godzinach Mikołaj również nie zwalnia tempa — siłowe treningi, kolekcjonowanie winylowych dźwięków i precyzyjne majsterkowanie to jego sposób na równowagę między twórczym chaosem kuchni, a spokojem codzienności. Każdy detal, czy to nuta smaku, dźwięku czy ruchu, ma dla niego znaczenie.


Magdalena Rogowska
Manager Restauracji
Hotelarstwo i gastronomia to jej wielka pasja. Posiada imponujące, 25-letnie doświadczenie w branży. Już na początku swojej zawodowej drogi odważyła się na międzynarodowe doświadczenia, odbywając zagraniczne praktyki na greckiej wyspie Kos, w angielskim Stratford upon Avon – kolebce Williama Szekspira – oraz w malowniczej Irlandii. Zielona wyspa, z jej niepowtarzalnym klimatem i kulturą, urzekła ją tak bardzo, że spędziła tam kolejne 12 lat. Gastronomia to nie tylko zawód Magdaleny, ale i największe hobby. Uwielbia odkrywać nowe smaki i eksplorować kulinarne zakątki świata. Pasja do podróży stanowi dla niej nieodłączny element życia – każda wyprawa to okazja do poznawania nowych miejsc, kultur i tradycji.
Marcel Kohler
Supervisor Śniadań Restauracji
Marcel to energiczna i pracowita osoba, która od lat jest związana z gastronomią. Uwielbia śniadania oraz wczesne wstawanie do pracy, co daje mu mnóstwo motywacji na cały dzień. Jego największym atutem są języki – niemiecki, który towarzyszy mu od urodzenia oraz angielski, który opanował na bardzo dobrym poziomie. Marcel kieruje się mottem: „Uśmiech na twarzy i pozytywna energia”, co doskonale odzwierciedla jego podejście do życia i pracy. W Cucinie 88 Marcel umili Państwu czas podczas śniadań, dbając o przyjemną atmosferę i serdeczną obsługę. Zachęcamy do dłuższej rozmowy z nim – gwarantujemy, że to doskonały sposób na miły początek dnia!


Maciej Bożek
Head Sommelier
Maciej Bożek to doświadczony sommelier z ośmioletnią praktyką w branży gastronomicznej, zdobywaną w prestiżowych hotelach cztero- i pięciogwiazdkowych. Jego pasja do wina skupia się przede wszystkim na klasycznych trunkach pochodzących z Włoch, Francji i Hiszpanii. Z ogromnym zaangażowaniem zgłębia historię, specyfikę regionów oraz tradycyjne metody produkcji win, które stanowią dla niego nieustanne źródło inspiracji.
Poza pracą, Maciej oddaje się swojej drugiej pasji – gotowaniu, ze szczególnym uwzględnieniem kuchni włoskiej. Uwielbia eksperymentować z regionalnymi recepturami, tworząc potrawy doskonale współgrające z wybranymi winami, co pozwala mu wydobywać z nich pełnię smaku i aromatu. Jako sommelier, stawia na coś więcej niż tylko rekomendowanie trunków – jego celem jest edukowanie gości i dzielenie się swoją wiedzą oraz miłością do wina, by każda wizyta w Restauracji Cucina 88 była wyjątkowym, kulinarnym przeżyciem.