cucina logo

Rezerwacje i zamówienia na wynos:

+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl

a

Menu degustacyjne

  /    /  Menu degustacyjne

MENU DEGUSTACYJNE - 5 DAŃ - 188 PLN (27.09.2021 - 10.10.2021)

Wina płatne dodatkowo 5 x 100 ml
PLN 125
Stek z kalmara / mleko kokosowe / czarny czosnek / mango / masło orzechowe

2019 Soito | Encruzado Branco | Dão, Portugalia

Pâté z gęsich wątróbek / crunch orzechowy / piklowane wiśnie / redukcja porto

2020 Les Roches Blanches | Vouvray Demi- Sec

Morszczuk / kuskus izraelski / boudin noir / smażona kukurydza

2017 Josef Chromy | Pepik Pinot Noir | Tasmania, Australia

Sarna / pędy sosny / owoce leśne / komosa / kurka

2018 Stefano Accordini | Valpolicella Ripasso | Valpoliella, Włochy

Petit Fours

Offley | Late Bottle Vintage | Douro, Portugalia

MENU DEGUSTACYJNE - 7 DAŃ - 228 PLN (27.09.2021 - 10.10.2021)

Wina płatne dodatkowo 7 x 100 ml
PLN 160
Wędzona skorzonera / boczniak / mus z jarmuż / piklowana gruszka / rodzynki

2017 Josef Chromy | Pepik Pinot Noir | Tasmania, Australia

Sezonowany rostbef / piklowane grzyby / prażona szalotka / emulsja z lubczyku

2019 Penfold’s | Koonunga Hill Shiraz Cabernet Sauvignon | Coonawarra, Australia

Halibut / pieczony bakłażan / Kmin rzymski / pieczona cytryna / yuzu

2016 Ghost Pines | Chardonnay | Kalifornia, USA

Małże św.Jakuba / zielony groszek / marakuja / tapioka

2020 As Laxas | Val do Sosego Albariño | Rías Baixas, Hiszpania

Biodrówka cielęca / assiette z jabłka / brownie z kaszy jaglanej

2018 Stefano Accordini | Valpolicella Ripasso | Valpoliella, Włochy

Brownie / chips kukurydziany / malina z kawą

Offley | Late Bottle Vintage | Douro, Portugalia

Petit Fours

Ovii Czarny Bez

Chef's Table
PLN 888

Menu degustacyjne / pairing win / muzyka na żywo / opieka Szefa Kuchni i Sommeliera oraz fantastyczny prezent od restauracji. | Wymagana wcześniejsza rezerwacja.

Prosimy o dokonanie rezerwacji tydzień przed degustacją: +48 602 668 800

    Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco!