
MIĘDZYMIASTOWA: POZNAŃ – SOPOT Szef Bogumił Przybylak zaprasza wyjątkowych gości z przewodnika Michelin
Restauracja Cucina 88 szykuje prawdziwą kulinarną ucztę dla miłośników dobrego smaku – już 25 i 26 kwietnia odbędzie się pierwsza odsłona nowego, cyklicznego wydarzenia pod nazwą POP-UP MIĘDZYMIASTOWA POZNAŃ–SOPOT. To wyjątkowa kulinarna kolaboracja szefów kuchni z różnych miast Polski, wyróżnionych przez przewodnik Michelin.
Pomysłodawcą i gospodarzem projektu jest szef kuchni Bogumił Przybylak, na co dzień odpowiedzialny za kulinarne oblicze Cuciny 88. Co miesiąc zaprasza do swojej kuchni innego wyjątkowego szefa, tworząc okazje do spotkania, wymiany smaków i inspiracji. Goście restauracji mogą nie tylko spróbować specjalnego menu gościnnego, ale też porozmawiać z jego twórcą – dosłownie – przy stole.
Pierwsza edycja: 25–26 kwietnia | Gość specjalny – Sławomir Hahn, szef kuchni L’Entre Villes w Sopocie
Podczas premierowej odsłony wydarzenia kulinarnym partnerem szefa Bogumiła Przybylaka będzie Sławomir Hahn, szef kuchni renomowanej sopockiej restauracji L’Entre Villes, również wyróżnionej przez przewodnik Michelin. Z tej okazji w Cucina 88 pojawi się specjalna wkładka do karty menu z autorskimi daniami szefa Sławomira. Goście Cuciny będą mogli spróbować potraw przygotowanych specjalnie na ten weekend, inspirowanych stylem nadmorskiej kuchni Sopotu – w nowoczesnej, finezyjnej odsłonie. Co ważne, szef Sławomir będzie obecny na sali, by osobiście witać Państwa, opowiadać o daniach i rozmawiać o smakach. To niepowtarzalna okazja, by poznać szefa kuchni od kuchni – dosłownie i w przenośni.
To dopiero początek – kolejna edycja POP-UP MIĘDZYMIASTOWA odbędzie się 23 i 24 maja, a nazwisko kolejnego gościa poznamy już wkrótce.
Cucina 88, Poznań
25–26 kwietnia 2025 (piątek- sobota)
Gość specjalny: Sławomir Hahn / L’Entre Villes, Sopot
Specjalne menu dostępne tylko przez dwa dni.
Zarezerwuj stolik i bądź częścią tej kulinarnej przygody.
tel. +48 602 668 800