cucina logo

Rezerwacje i zamówienia na wynos:

+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl

Kolacja degustacyjna – 27.03.2024

Kolacja degustacyjna w Restauracji CUCINA 88

 

Z inicjatywy naszego Chef’a Kuchni Bogumiła Przybylaka mamy zaszczyt zaprosić Państwa na wyjątkową kolację degustacyjną w terminie 27 marca o godz. 19:00.

W ten dzień znani szefowie kuchni pochodzący z Poznania przygotują dla Państwa dania z produktów pochodzących z Wielkopolski. Odsłonią dania w stylu, w którym każdy pracuje na co dzień, odchodząc od szablonu i próbując zaskoczyć każdego.

 

W trakcie kolacji czekają na Państwa:

– wyszukane smaki potraw rodem z Wielkopolski w niecodziennych odsłonach

– obsługę sommelierską Kamila Tuszewskiego

– ciekawostki od naszych Chef’ów

– niezapominane doświadczenie kulinarne

– muzyka na żywo

 

Przedstawiamy naszych Chef’ów wieczoru:

 

Bogumił Przybylak

Executive Chef w CUCINA 88. W gotowaniu opiera się na tworzenie dań w stylu Comfort Food, w których smak, sezonowość i tożsamość regionalna są kluczem do perfekcji. Bogumił pracując w restauracji The Time wraz z zespołem otrzymał w 2023 roku rekomendację Michelin. Jak sam mówi dopiero wszystko przed nim, a każdy dzień to nowe wyzwanie. Bogumił zaraża pozytywną energią oraz chęcią do rozwoju cały swój zespół. Jeszcze nie raz zaskoczy Państwa doborem dań w menu a’la carte w naszej restauracji CUCINA 88.

 

Ernest Jagodziński

Obecnie jest trenerem Bocuse Academy i przygotowuje adeptów sztuki kulinarnej do konkursów. Uczy młode pokolenie jak pracować efektywnie i gotować zgodnie ze sztuką kulinarną. Mówi o sobie: „Nie jestem człowiekiem sukcesu, ale wiem na czym polega gastronomia i jak ciężką pracą można osiągnąć wiele. Miliony godzin pracy na kuchni nauczyło mnie poszanowania do produktu, pokory i przekonania, że im więcej wkładamy serca w to co robimy tym więcej mamy satysfakcji”.

Maciej Majewski

Restauracja KUK by Maciej Majewski to zdrowe produkty ze sprawdzonych upraw, sezonowe dania oraz mnóstwo ciekawych nawiązań do historii miejsca. KUK jest bowiem miejscem, w którym goście celebrują czas a kuchnia, w stylu bistronomy, idealnie go dopełnia. Tu łączymy to, co rodzime i świeże z tym, co rzadkie oraz wyrafinowane.

 

Mikołaj Szmyt

Szef kuchni w Hotelu Altus Poznań Old Town należący do grupy Dobry Hotel. Od 15 lat związany z kuchnią polską i europejską. W gotowaniu przykłada wagę do jakości i sezonowości produktu. Łączy smaki klasyczne z nowoczesnymi akcentami. Zadowoleni goście dają mu największą satysfakcję z gotowania.\

 

Mariusz Górecki

Współtwórca cukierni Szama Słodycz. Mariusz to młody cukiernik o wielu talentach. Cały czas pracuje nad sobą i doskonaleniem wiedzy teoretycznej jak i praktycznej.

Zapraszamy do zapoznania się z menu:

 

 

 

    Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco!