cucina logo

Rezerwacje i zamówienia na wynos:

+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl

ŚWIĘTO DZIĘKCZYNIENIA – THANKSGIVING BRUNCH

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowy brunch z okazji Święta Dziękczynienia! Dołącz do nas, aby celebrować ten wyjątkowy dzień pełen wdzięczności, ciepła i pysznego jedzenia. Czeka na Ciebie miła atmosfera, wspaniałe towarzystwo i bogate menu, które zadowoli każde podniebienie!

We cordially invite you to a special Thanksgiving brunch! Join us to celebrate this special day full of gratitude, warmth and delicious food. A pleasant atmosphere, great company and a rich menu that will satisfy every palate await you!

Data: 28 listopada w godz. 12.00-17.00 PM
Cena: 178 zł/os.  (kawa, herbata, woda bez ograniczeń / unlimited coffee, tea, water)

Menu:

Bufet / Buffet:

  • Sałatka Waldorf – winogrona, seler, jabłko, orzechy włoskie
    Waldorf salad with grapes, celery, apple, walnuts
  • Daktyle w boczku
    Dates wrapped in bacon
  • Croissanty z żurawiną i camembertem
    Croissants with cranberries and camembert
  • Crostini z gruszką, gorgonzolą, orzechami włoskimi
    Crostini with pear, gorgonzola, walnuts
  • Gofry z boczkiem, syrop klonowy
    Waffles with bacon, maple syrup
  • Sałatka z pieczoną dynią, suszone pomidory, nasiona, dresing balsamiczny
    Salad with roasted pumpkin, sun-dried tomatoes, seeds, balsamic dressing

Pieczenie / Roasts:

  • Pieczeń z piersi z indyka, nadzienie szałwiowe, sos
    Roasted turkey breast, sage stuffing, gravy
  • Pieczona szynka glazurowana w miodzie i musztardzie
    Honey mustard glazed baked ham

Zupa / Soup:

  • Krem dyniowy z mlekiem kokosowym
    Pumpkin cream soup with coconut milk

Bufet ciepły / Hot Buffet:

  • Casserole z jagnięciną, stout, purée ziemniaczane
    Lamb casserole with stout, potato purée
  • Łosoś a la king, białe porto, pieczarki, papryka
    Salmon a la King with white port, mushrooms, bell peppers
  • Purée ze słodkich ziemniaków, pianki marshmallows
    Sweet potato purée with marshmallows
  • Pieczone ziemniaki z rozmarynem
    Roasted potatoes with rosemary
  • Glazurowane w syropie klonowym warzywa okopowe (marchew, seler, pietruszka, dynia)
    Root vegetables glazed in maple syrup: carrot, celery, parsley root, pumpkin
  • Brukselka z boczkiem, orzechy, palone masło
    Brussels sprouts with bacon, nuts, brown butter

Desery / Desserts:

  • Ciasto dyniowe z piankami marshmallows
    Pumpkin pie with marshmallows
  • Tarta cytrynowa
    Lemon tart
  • Sherry trifle z owocami leśnymi, budyniem, biszkoptem
    Sherry trifle with forest fruits, pudding, sponge cake
  • Pudding ryżowy z karmelem i orzechami pekan
    Rice pudding with caramel and pecans
  • Crumble ze śliwek
    Plum crumble

Zarezerwuj stolik w tym terminie, aby celebrować Święto Dziękczynienia w gronie bliskich przy pysznym jedzeniu! Liczba miejsc jest ograniczona, więc zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji. Book a table on this date to celebrate Thanksgiving with your loved ones with delicious food! The number of places is limited, so we encourage you to book in advance.

Kontakt/ contact:

+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl

    Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco!