Serdecznie zapraszamy na wyjątkowy brunch z okazji Święta Dziękczynienia! Dołącz do nas, aby celebrować ten wyjątkowy dzień pełen wdzięczności, ciepła i pysznego jedzenia. Czeka na Ciebie miła atmosfera, wspaniałe towarzystwo i bogate menu, które zadowoli każde podniebienie!
We cordially invite you to a special Thanksgiving brunch! Join us to celebrate this special day full of gratitude, warmth and delicious food. A pleasant atmosphere, great company and a rich menu that will satisfy every palate await you!
Data: 28 listopada w godz. 12.00-17.00 PM
Cena: 178 zł/os. (kawa, herbata, woda bez ograniczeń / unlimited coffee, tea, water)
Menu:
Bufet / Buffet:
- Sałatka Waldorf – winogrona, seler, jabłko, orzechy włoskie
Waldorf salad with grapes, celery, apple, walnuts - Daktyle w boczku
Dates wrapped in bacon - Croissanty z żurawiną i camembertem
Croissants with cranberries and camembert - Crostini z gruszką, gorgonzolą, orzechami włoskimi
Crostini with pear, gorgonzola, walnuts - Gofry z boczkiem, syrop klonowy
Waffles with bacon, maple syrup - Sałatka z pieczoną dynią, suszone pomidory, nasiona, dresing balsamiczny
Salad with roasted pumpkin, sun-dried tomatoes, seeds, balsamic dressing
Pieczenie / Roasts:
- Pieczeń z piersi z indyka, nadzienie szałwiowe, sos
Roasted turkey breast, sage stuffing, gravy - Pieczona szynka glazurowana w miodzie i musztardzie
Honey mustard glazed baked ham
Zupa / Soup:
- Krem dyniowy z mlekiem kokosowym
Pumpkin cream soup with coconut milk
Bufet ciepły / Hot Buffet:
- Casserole z jagnięciną, stout, purée ziemniaczane
Lamb casserole with stout, potato purée - Łosoś a la king, białe porto, pieczarki, papryka
Salmon a la King with white port, mushrooms, bell peppers - Purée ze słodkich ziemniaków, pianki marshmallows
Sweet potato purée with marshmallows - Pieczone ziemniaki z rozmarynem
Roasted potatoes with rosemary - Glazurowane w syropie klonowym warzywa okopowe (marchew, seler, pietruszka, dynia)
Root vegetables glazed in maple syrup: carrot, celery, parsley root, pumpkin - Brukselka z boczkiem, orzechy, palone masło
Brussels sprouts with bacon, nuts, brown butter
Desery / Desserts:
- Ciasto dyniowe z piankami marshmallows
Pumpkin pie with marshmallows - Tarta cytrynowa
Lemon tart - Sherry trifle z owocami leśnymi, budyniem, biszkoptem
Sherry trifle with forest fruits, pudding, sponge cake - Pudding ryżowy z karmelem i orzechami pekan
Rice pudding with caramel and pecans - Crumble ze śliwek
Plum crumble
Zarezerwuj stolik w tym terminie, aby celebrować Święto Dziękczynienia w gronie bliskich przy pysznym jedzeniu! Liczba miejsc jest ograniczona, więc zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji. Book a table on this date to celebrate Thanksgiving with your loved ones with delicious food! The number of places is limited, so we encourage you to book in advance.
Kontakt/ contact:
+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl