Restauracja Poznań

walentynkowa kolacja cucina

07.02.2018 / 14:45

Menu Walentynkowe “Interpretacje”

Różnice między kobietą i mężczyzną zainspirowały naszego szefa kuchni, Dominika Narlocha, do stworzenia 5-daniowego, niebanalnego menu degustacyjnego pod hasłem „Interpretacje”.
Dla pełni doznań nasz sommelier zaproponuje dobór najlepszego wina do poszczególnych etapów kolacji.
Zadbamy też o romantyczny klimat wieczoru w postaci miłosnych, fortepianowych tematów jazzowych wykonywanych na żywo.
Cena walentynkowego menu degustacyjnego dla pary to 288 zł.

MENU WALENTYNKOWE „Interpretacje”

Ona

Amuse bouche
Ostrygi/ dojrzewający ser/ pomidor
Linguine/ krab/ zielony ogórek
Dorsz/ kimchi/ oscypek
Perliczka/ kukurydza/ czarne oliwki
Banan/ czekolada/ vanilia

On

Amuse bouche
Ostryga/ limonka/ chili
Foie gras/ migdały/ kardamon
Tuńczyk/ emulsja szczypiorkowa/ bakłażan
Biodrówka jagnięca/ pietruszka/ chorizo
Malina/ biała czekolada/ zielone oliwki