Restauracja Poznań

wielkanoc

13.03.2015 / 10:00

Wielkanocny Brunch w Restauracji Cucina

Już 05.04 w Niedzielę Wielkanocną, zapraszamy
na prawdziwie Rodzinny Brunch w Restauracji CUCINA.
Propozycja menu, autorstwa szefa kuchni Ernesta Jagodzińskiego,
to przepiękne połączenie polskiej tradycji z nutą śródziemnomorskich smaków:

Zimne przystawki:

• Jajka faszerowane pastą ziołową, chrzanową i grzybową
• Carpaccio wołowe z oliwą truflową, parmezanem i pomidorkami cherry
• Ryby wędzone: łosoś, tuńczyk, pstrąg
• Sos ogrodowy, sos miodowo-koperkowy, sos chrzanowy
• Schab wieprzowy nadziewany grasicą i gruszką
• Pieczony rostbef z sosem musztardowym
• Sałatka z młodych ziemniaków, wędzonego sera i szynki
• Sałatka makaronowa z pieczoną cielęciną
• Fiocchi z gruszką i gorgonzolą, rukola, sos balsamiczny
• Wybór serów zagrodowych
• Bufet sałatowy z warzywami i sosami
• Vitello tonnato

Zupy:

• Staropolski żurek z grzybami, jajkiem i białą kapustą
• Minestrone z szynką parmeńską

Stacja Live Cooking:

• Udziec jagnięcy z sosem pieczeniowym
• Smażone bataty
• Młode ziemniak z koperkiem

Bufet gorący:

• Ossobuco z pomidorami i warzywami
• Potrawka z królika, zielone szparagi, kremowy sos
• Sandacz, zapiekany por z beszamelem
• Warzywa gotowane
• Kluseczki półfrancuskie z szafranem i zielonym pieprzem
• Pierożki z rakami i koperkiem

Desery:

• Fontanna czekoladowa z owocami
• Mazurek świąteczny
• Baba wielkanocna z owocami
• Makowiec
• Mus z białej czekolady z pistacjami
• Mus gianduja z wiśniami
• Panna cotta z jagodami
• Cream brulee
• Wybór lodów i sorbetów
• Owoce: ananas, kiwi, melon, arbuz, mango

Data: 05.04.2014 | Godzina: 12:30-16:00

Cena menu w opcji all You can eat: 135 pln/os, dorosła, dzieci do 6 roku życia jedzą i piją za darmo, do 12 roku życia 50% ceny.

Atrakcje dla Dzieci: wielkie malowanie zajączków wielkanocnych, kącik zabaw dla najmłodszych – bajki na dużym ekranie, malowanki, wycinanki, bufet z przysmakami.