Restauracja Poznań

wino

08.01.2015 / 17:16

Wine & Food Tasting

Cucinowa degustacja łącząca wino z jedzeniem

Cel degustacji:
W trakcie naszego wspólnego wieczoru sommelier przybliży Państwu sztukę parowania wina z żywnością. Podczas naszego spotkanie na pewno nie znajdziemy jednej właściwej odpowiedzi co z czym pić i dlaczego, ale postaramy poszukać zaskakujących połączeń, które rzucą nowe światło na nasze podniebienie i to co zwykliśmy lubić. Poznamy najnowsze trendy łączenia trunku z produktami spożywczymi oraz jak zmieniły sie one na przestrzeni czasu.

Przebieg degustacji:
Spotkanie zaczynamy od krótkiego wprowadzenie w świat degustowanych win. Porozmawiamy o procesie hodowli oraz produkcji, dowiemy się co etykieta wina pokazuje, a co ukrywa. Następnie przejdziemy do próbowanie poszczególnych win z próbkami jakie czekają na nas na talerzu. Każdą degustację przygotowujemy indywidualnie, w oparciu o Państwa menu. Na Gości będą czekały produkty, z którymi parujemy wino (różnego rodzaju sery oraz wędliny, owoce, oliwy smakowe, wędzone ryby). Wspólnie zastanawimy się nad najlepszymi połączeniami, porównując nasze wrażenia smakowe. Na koniec, już w trakcie kolacji kiedy poznają Państwo kunszt naszego szefa kuchni zobaczymy jak wina dają współgrają z potrawami.

Informacje dodatkowe:
W zależności od wyboru ilości win degustacja będzie przebiegać od 60-90 minut .
Koszt za uczestnika rozpoczyna się od 78zł za pakiet win podstawowych.
W trakcie całego spotkania opiekę nad grupą będzie sprawował sommelier oraz obsługa kelnerska.