Restauracja Poznań

dominik narloch
cucina szef kuchni

Dominik Narloch

Dominik Narloch Szef Kuchni restauracji CUCINA w 2014 roku został wybrany czwartym w Polsce i pierwszym w Wielkopolsce szefem wyróżnionym oficjalną rekomendacją organizacji Slow Food Polska,  otrzymał wyróżnienie przewodnika Gault&Millau w postaci najwyższej noty w Wielkopolsce oraz Puchar Prezesa Polskiej Agencji Rynku Rolnego za najlepszą regionalną kuchnię.

Ścieżka nagród wytyczona jest przez jego filozofię gotowania – naturalność i sezonowość. Dominik Narloch to wirtuoz dań wykwintnych, często przygotowywanych przy wykorzystaniu nowoczesnych technik gotowania, ale zbudowanych z charakterystycznych dla regionu składników. W działaniach Dominika Narlocha przejawia się jego pasja do kulinarnej sztuki i poszanowanie dla żywności i żywienia.

Co go inspiruje? Przeciwieństwa, które w jego interpretacji brzmią zgodnie – słodycz i gorycz, zimne i gorące.

Dzięki ofercie Chef’s Table Goście restauracji CUCINA doświadczają przyjemności jedzenia oraz „gotowania” razem z Szefem Kuchni. Zawsze jest to czas pełen pasji i rozpieszczania podniebienia.

Dominik Narloch planuje w maju premierę ogrodu, który będzie zaopatrywał restauracyjną kuchnię w świeże, naturalnie uprawiane warzywa, owoce i zioła.

W Poznaniu będzie to jedyne takie miejsce, w którym uprawa własna Szefa Kuchni wspiera Zespół restauracji w codziennej pracy, by na stół Gości trafiał posiłek będący efektem refleksji, własnych starań i kulinarnej kreacji.

Na co dzień pomaga mu sekretny zeszyt babci Pelagii, w którym seniorka rodu Narlochów umieszczała przepisy na tradycyjne potrawy już od 1903 roku.

Jurij Gorobczyszyn

Pastry Chef w restauracji Cucina w City Park Hotel & Residence w Poznaniu.

Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii; doświadczenie zdobywał w Hotelu Imperator w Nimes (Francja), szkolił się u światowej klasy cukierników: Teda Chaixa, Antonio Bachoura oraz Alezandrea Bordeaux. Uczestniczył w Konkursie Zielona Budka Master Challenge 2016, w Mistrzostwach Cukierniczych Best Pastry Chef 2016 zajął 2 miejsce, w Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deseru na międzynarodowych targach Expo Sweet 2017 zajął 4 miejsce.

pastry chef

nóż


restauracja poznań Cucina88
Nasza Filozofia / Our Philosophy

W Cucinie można zobaczyć smaki, usłyszeć zapachy i dotknąć świeżości. Poczuć tętno Kuchni – bo ona tu żyje. Jesteśmy ludźmi, którz…